Overslaan naar content

Verhalen van onze collega's

Als je voor MICE komt werken, ben je natuurlijk benieuwd wie je collega’s zijn. We stellen graag een aantal van onze toppers aan je voor.

 • Rob's verhaal

  “We werken samen aan één doel en hebben allemaal de drive hier echt iets van te maken. Iedereen is enthousiast en dat werkt aanstekelijk. Na mijn eerste week kreeg ik dan ook nóg meer zin om met MICE aan de slag te gaan, omdat ik steeds beter een beeld kreeg van wat het systeem kon en hoe baanbrekend het was. Tijdens meetings met klanten kreeg ik hun reacties mee en ik merkte meteen dat je echt bezig bent met iets te leveren dat wezenlijk een verschil maakt in hun werk. Dat zie ik ook terug in mijn werk: de conversie ligt heel hoog. Dat geeft voldoening én is ook heel tof aan mijn werk. 

  Wat ik ook leuk vind aan MICE is de sfeer. Die is niet alleen gedreven, maar ook luchtig, niet-gedwongen. Dat past bij me. Dat er op vrijdagmiddag om 16.00 uur biertjes binnen gelopen worden ook. Je wordt heel veel gefaciliteerd: zo heb ik in mijn functie bijvoorbeeld een auto, laptop en telefoon en ga ik regelmatig naar netwerkevenementen. En misschien wel het fijnste: voordat ik bij MICE begon, hebben ze gevraagd wat ik nodig heb om te slagen. Voor mij is dat vrijheid in en naast mijn werk. Ik heb heel veel gereisd en daar wilde ik ruimte voor houden. Die vrijheid heb ik gekregen.”

  Rob's werkdag

  “Niet iedere dag is hetzelfde. Als ik op kantoor werk, dan ben ik daar om kwart over acht. Dan ben ik niet eens de eerste! Dat vind ik wel chill; in mijn functie bepaal je zelf hoe laat je begint. Ik begin met het bijwerken van de mails die in de avond zijn binnengekomen. Vanaf 09.00 of 10.00 uur heb ik afspraken online of ik ga aan de slag met acquisitie: ik bel met nieuwe partijen op basis van een lopende campagne of met potentiële klanten in een regio waar ik al een meeting heb staan, zodat ik niet voor één afspraak op pad ga. En de andere dagen ben ik onderweg. Ik zit de helft van de tijd in de auto en dat vind ik eigenlijk wel lekker. Onze klanten zijn mega divers. De ene week zit ik bij een evenementenbureau en de week erna bij een loods in Antwerpen waar festivals worden gehouden, vervolgens weer in een café in Breda. En oja, ik heb onlangs heel Scheveningen gezien wat betreft strandtenten. Die diversiteit aan klanten zorgt er ook voor dat je constant moet schakelen: je moet je verplaatsen in de klant, waar zit de meerwaarde voor deze specifieke partij? De volgende dag begin ik met de uitwerking van de offertes.

  Verder ben ik regelmatig op pad om te netwerken. Zo ga ik één keer per maand naar een netwerk ontbijt en meerdere keren per jaar ga ik naar evenementen die branchegerelateerd zijn. Daarnaast zijn we op meerdere beurzen aanwezig.”

  Rob

  Account Manager New Business

 • Laura's verhaal

  “Op mijn eerste werkdag kreeg ik een fles champagne. Dat vond ik een erg leuke binnenkomer, het zet meteen de toon: dit is een gezellig bedrijf. Dat wist ik al wel een beetje, omdat ik al een paar weken voor mijn eerste werkdag ik een keer op de vrijdagmiddagborrel ben geweest. Daardoor was het op de eerste werkdag al een beetje alsof ik iedereen kende.  Ik ben project- en officemanager en dat was toen een nieuwe functie. Die rol is in het leven geroepen omdat er behoefte was aan iemand die verschillende projecten en activiteiten coördineert en monitort. Ik ben dus met heel veel verschillende dingen bezig en dat vind ik leuk. Daardoor leer ik ook heel veel. Zo werk ik veel samen met het marketing team, terwijl ik daar eigenlijk niet veel ervaring mee heb. Ik vind die afwisseling heel fijn: de ene dag ben ik bezig met een groot intern traject en de andere dag zet ik blog opdrachten uit bij onze partners. Die afwisseling tussen projecten en het snelle schakelen is inherent aan de functie: dat is wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. 

  Het is ook noodzakelijk, omdat het bedrijf zo hard groeit. Veranderingen gaan snel, projecten worden snel uitgezet en opgestart. Ik had vooraf niet verwacht dat het zo snel zou gaan, maar dat is natuurlijk alleen maar positief! Ik vind het juist heel leuk, vooral dat we allemaal deel uitmaken van die groei en dat we er over mee kunnen én mogen denken. 

  Ik vind het altijd gezellig om naar kantoor te gaan. In mijn vorige baan werkte ik veel vanuit huis, maar hier vind ik het helemaal niet erg om iedere dag naar kantoor te komen. We hebben een heel chill koffieapparaat, haha! Er is een heel fijne open en vrije sfeer om met z’n allen in te werken. We willen van elkaar leren en iedereen is oprecht geïnteresseerd in elkaars werk. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook tijd en ruimte voor ontspanning. Dat maakt het voor iedereen heel prettig om in te werken. Successen vieren we ook samen, als een team. We werken samen aan gezamenlijk doel en dus is het succes ook van ons allemaal.”

  Laura's werkdag

  “Mijn werkdag is iedere dag anders. Soms heb ik veel afspraken en een andere keer moet ik juist veel opdrachten en planningen uitzetten. Wel start ik altijd op met checken van mijn mail en dan kijk ik of er acties zijn die ik moet oppakken. 

  Meestal begin ik om 08.00 uur, zodat ik nog wat aan mijn dag heb als ik naar huis ga om 16.30 uur. En soms begin ik een half uur later; daar word je vrij in gelaten, zolang je je uren maar maakt. Voor mijn vorige baan stond ik veel in de file, nu fiets ik. Het is echt een verademing dat ik in acht minuten fietsen op kantoor ben! Behalve als het regent, dan is het minder leuk, haha!”

  Laura

  Project- en officemanager

 • Tjeu's verhaal

  “Ik ben sinds 2,5 jaar support medewerker bij MICE, dus ik heb veel contact met onze klanten. Ik vind dat heel leuk, want ze zijn altijd heel dankbaar voor mijn hulp. Ik kom zelf ook uit de branche, dus ik kan goed proactief meedenken hoe ze ons systeem nóg beter kunnen gebruiken. Dat geeft mij voldoening!

  Ik vind het heel prettig werken bij MICE. Het is een vlakke, platte organisatie en dat vind ik persoonlijk heel fijn, want ik kan niet zo goed tegen hiërarchie. Je wordt echt als een gelijkwaardige collega behandeld. Bij sommige bedrijven zie je dat de hiërarchie er toch in sluipt als het bedrijf groeit, maar hier is dat niet zo. 

  Bij MICE is de sfeer dus heel prettig: ik zou het omschrijven als Brabants. Gezellig en Bourgondisch! Initiatieven worden gewaardeerd. Je mag zeggen wat je denkt en als je ergens behoefte aan hebt, dan is het vaak de volgende dag geregeld. 

  Ik had bijvoorbeeld gezegd dat ik het leuk zou vinden om een keer een cocktailparty te doen op vrijdag, omdat ik het leuk vind om cocktails te shaken. Dan komt er twee dagen later een cocktailset binnen én ik kreeg een set voor mijn verjaardag. En oja, ik mocht een DJ-set uitzoeken voor kantoor (ik draai in mijn vrije tijd plaatjes op feesten, dus ik mag dat ook op de vrijdagmiddagborrel doen). Dat wordt dan geregeld alsof het niets is! Voor mij zijn dat unieke en fijne dingen die laten zien dat er om de medewerkers gegeven wordt.”

  Tjeu's werkdag

  “Ik ga op de fiets naar kantoor. Heerlijk dat dat kan en dat ik niet met de auto hoef. Lekker uitwaaien. Ik zeg dat ook vaak tegen mezelf: hoe fijn is dat? Eenmaal op kantoor zet ik alle communicatiemiddelen open, zoals de chat en mijn mail. Ik loop meteen alles na om te zien of er urgente mails zijn of belangrijke chats. Daarna start ik rustig op en na een kwartiertje ga ik aan de slag met de reguliere supportvragen en mijn overige taken, zoals het bijwerken van de artikelen in onze kennisbank. Ook heb ik een verantwoordelijkheid voor het testen van het systeem. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat nieuwe functionaliteiten goed werken. Dat is niet bepaald mijn favoriete bezigheid, maar het is wel super belangrijk. Het is dan ook altijd wel spannend als een update live gaat! De focus ligt overigens altijd op support, dus het is veel schakelen. Ik heb een vaste werkplek, omdat daar de telefoon voor support staat. Ik vind het fijn om een eigen plekje te hebben, al kan ik ook op andere plekken werken als ik wil, zoals op mijn thuiswerkdag. Rond het middaguur lunchen we samen. De lunch is altijd heel uitgebreid en ik kan de bestelde broodjes op vrijdag heel erg waarderen! Om half zes ga ik weer naar huis. Op het fietsje!”

  Tjeu

  Support Agent

 • Dennis' verhaal

  “Als je me 15 jaar geleden had gezegd dat ik een software bedrijf zou starten, dan had ik je niet geloofd. Ik was een horecaman in hart en nieren, werkte op de vloer van gerenommeerde hotels in binnen- en buitenland en zag mezelf dit nog wel een tijdje doen. Ik werkte op de banqueting afdeling, waarbij ik verantwoordelijk was voor kleine tot grote evenementen, zoals gala’s, bruiloften en conferenties. Ontzettend leuk, maar ik liep steeds vaker tegen dezelfde problemen aan: administratief gedoe, ruis in de communicatie met opdrachtgevers en veel verspilde tijd en energie aan overdrachten door de constante wisseling van collega’s. Dat kon beter en efficiënter. De vraag was alleen hoe.

  Lang verhaal kort, ik besloot zelf in het gat te springen waar eventlocaties en klanten elkaar weleens missen en onderzocht de mogelijkheden voor een systeem waarin alle onderdelen van het proces van a tot z samenkomen. Door de administratieve processen voor de klant te automatiseren én ook de werkprocessen onder de loep te nemen, bieden we een compleet systeem aan, waardoor je evenement van offerte tot factuur als een geoliede machine loopt. En met resultaat: onze klanten zijn blij - zij ervaren natuurlijk precies waar ik zelf destijds tegenaan liep. En nu is daar een oplossing voor.

  Ik vind het geweldig dat MICE het werk van horecamedewerkers en eventmanagers fijner en beter maakt. Onze software vergroot hun werkplezier en daar doen we het voor. Met het hele team - van support tot marketeers en van ontwikkelaars tot sales - zetten wij ons daar voor in!”

  Dennis

  Mede-oprichter MICE Operations