Overslaan naar content

MICE maakt event sales en planning makkelijker en sneller.

We ontwikkelen online event management software die event planners helpt om administratieve processen te digitaliseren en automatiseren. Denk daarbij aan online aanvragen, dynamische offertes, facturatie, draaiboeken en nog veel meer. En dat allemaal in één systeem!

Benieuwd hoe het werkt?

Check de video en we vertellen het in 1 minuut.

Mede-oprichter Dennis: "Als je me 15 jaar geleden had gezegd dat ik een software bedrijf zou starten, dan had ik je niet geloofd. Ik was een horecaman in hart en nieren, werkte op de vloer van gerenommeerde hotels in binnen- en buitenland. Ontzettend leuk, maar ik liep steeds vaker tegen dezelfde problemen aan: administratief gedoe, ruis in de communicatie met opdrachtgevers en veel verspilde tijd en energie aan overdrachten door de constante wisseling van collega’s. Dat kon beter en efficiënter."

"Ik besloot zelf in het gat te springen waar eventlocaties en klanten elkaar weleens missen en onderzocht de mogelijkheden voor een systeem waarin alle onderdelen van het proces van a tot z samenkomen. Door de administratieve processen voor de klant te automatiseren én ook de werkprocessen onder de loep te nemen, bieden we een compleet systeem aan, waardoor je evenement van offerte tot factuur als een geoliede machine loopt."

Wat meer over onze klanten.

Onze klanten zijn toonaangevende evenementenlocaties, cateraars, hotels en restaurants in Nederland, België en een groeiend aantal andere landen in Europa. Onze ambities zijn groot, maar die van onze klanten zeker ook.

We zijn op zoek gegaan naar een ‘all-in systeem’ waar iedereen mee kan werken, waardoor alle informatie op één plek geborgd zou zijn. Uiteindelijk zijn we bij MICE terecht gekomen!

Esmee Project Manager, DeFabrique

Elke dag een MICE dag.

  • Elke dag een beetje makkelijker. Gebruiksvriendelijkheid staat bij MICE op één. In één dag kun je overstappen en binnen no time ben je wegwijs in het systeem.

  • Elke dag nóg beter. We gaan niet voor ‘goed genoeg’, maar voor het allerbeste. Aan de hand van feedback van klanten én onze eigen ideeën en ervaringen blijven we iedere dag bezig om onze software nóg beter te maken. We lopen altijd drie stappen vooruit en spotten kansen vanuit de branche die we vertalen naar unieke functionaliteiten. Zo zijn we niet alleen de software van vandaag,maar ook van morgen. En volgend jaar.

  • Elke dag persoonlijker. Als je denkt dat we een softwareclub zijn die alles weg automatiseert, dan heb je het mis. We automatiseren alles, behalve het belangrijkste: persoonlijke aandacht voor de gasten. En daar hebben onze klanten alle tijd voor, dankzij onze software. Plus: we practice what we preach: met snelle support en korte lijnen hebben wij zelf ook veel persoonlijke aandacht voor onze klanten.