Overslaan naar content

10 jaar MICE Operations

Wat in 2014 begon als een droom op een zolderkamer in Breda, is uitgegroeid tot toonaangevend bedrijf in eventplanningsoftware met meer dan 500 klanten in 8 Europese landen. Wat is er in die tien jaar gebeurd? Dennis neemt ons mee op een reis terug in de tijd.

Het begon allemaal in 2014, toen Dennis vanuit zijn eigen ervaring in de evenementenbranche een gat in de markt zag: evenementlocaties worstelden met inefficiënte aanvraag- en offerteprocessen. Met een groot geloof in zijn idee voor evenementenplanningssoftware, zette hij de eerste stappen samen met jeugdvriend Timo en diens partner Wouter. 

Zonder product, maar vol overtuiging van het potentieel, lanceerden ze zich op IBTM, de grootste eventbeurs ter wereld in Barcelona. Ze presenteerden hun visie aan eventplanners om te zien of er interesse was. Een paar maanden later, op de eventbeurs IMEX in Frankfurt, was er een eerste prototype van de software om te laten zien. 

Tijd om de Nederlandse eventbranche te bestormen.

In 2015 verhuisde het team naar een kantoorruimte op de Etnastraat in Breda. In deze periode breidde MICE zich razendsnel uit. Nieuwe functionaliteiten werden bedacht, ontworpen en toegevoegd. De software kreeg vorm! Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste enthousiaste klanten zich aansloten. 

In deze periode ontstonden ook twee belangrijke kernwaarden van MICE die tot op de dag van vandaag stand houden: sterk blijven ontwikkelen en innoveren. Deze gedachte zit diep in ons DNA en drijft ons om MICE voortdurend te verbeteren.

De opvolgende jaren ging het hard: steeds meer bedrijven zagen de waarde van de software van MICE. Dankzij Thijs, die zich in 2018 aansloot als partner, intensiveerden we onze marketinginspanningen, met meer bekendheid en klanten tot gevolg. Het team verhuisde nog een laatste keer, nu naar de huidige locatie aan het Saksen Weimarplein in Breda. Met meerdere kantoren en vergaderruimtes was er ruimte om te groeien.

Toen de coronapandemie in 2020 de evenementenbranche lam legde, leek het einde even nabij. Maar MICE Operations zag kansen! Eventplanners en hospitality professionals die eerst geen tijd hadden om te automatiseren, hadden nu juist zeeën van tijd om te zoeken naar een manier om efficiënter te werken. MICE profiteerde optimaal van deze trend en groeide harder dan ooit, waardoor in 2021 de eerste medewerker, Tjeu, werd aangenomen op Customer Support. 

Groeien door teamwork.

Na de succesvolle corona-jaren bleef MICE Operations doorgroeien. Inmiddels staat de teller op meer dan 500 klanten uit 8 verschillende landen. Een mijlpaal die we zonder de nieuwe medewerkers die we vanaf 2021 hebben aangenomen, niet behaald zouden hebben. Inmiddels werken we met 20 professionals dag in dag uit aan de ontwikkeling van de software en het vermarkten ervan. Samen maken we het organiseren van evenementen makkelijker én leuker voor iedereen in de hospitality- en eventbranche. 

Hoe ziet de toekomst eruit?

Na een geweldig feest voor het tienjarig bestaan in 2024 gaat de ontwikkeling van MICE op volle kracht door. Met spannende plannen voor de integratie van AI en een interactieve omgeving voor de volledige eventplanning, belooft MICE mee te groeien met de toekomst van eventplanning.